آموزش انواع غذا

طرز تهیه دو نوع خورش بامیه

[ad_1]

خـورشت بـامیـه

خـورشت بـامیـه جزء خـورشت هاییسـت کـه طرفداران خاص خـود را دارد. این غذا بـه علت داشتن بـامیـه دارای خـواص نسبتـا زیادی می بـاشـد. بـامیه بـا داشتن مواد مغذی بـا ارزشی مـانند ویتـامین های C ,A و گروه B از جمله: اسیـدفولیک B۵، B۲، B۶ و عناصری از قبیل: منگنز، کبـالت، کلسیـم، فسفر و پتـاسیـم، فیبر و مـاده لزج، اثرات مثبت فراوانی بر سلامت انسان دارد. این خـواص در کنار طعم نسبتـا خـوبی  کـه این غذا دارد بـاعث شـده تـا مورد اسـتقبـال بسیاری قرار بگیرد و پای ثابت برنامه غذایی بسیاری از خانواده ها بـاشـد. در این مقاله مـا دو نوع از انواع خـوشمزه این غذا را بـه شمـا معرفی و دسـتـور پختش را خدمتتـان ارائه می کنیـم

خورشت بامیه جنوبی بسیار معروف و دارای طعمی متفاوت می باشد

 

خـورشت بـامیـه جنوبی

مواد لازم

گوشت خـورشتی (گوسفندی یا گوساله) : ۳۰۰ گرم
بـامیـه : ۳۰۰ گرم
لپه : یک‌ سوم پیـمـانه
تمبر هندی : ۱۰۰ گرم
پیاز : یک عدد
رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخـوری
سیر : چهار حبـه
کره : ۵۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبـه : بـه مقدار لازم

دسـتـور تهیـه

– ابتدا لپه‌ها را بشـوییـد و بگذاریـد دو تـا سه ساعت خیس بخـورند. پیاز را خرد کرده و بـا مقداری روغن تفت دهیـد. سپس سیر را خرد کنیـد و مقداری فلفل و زردچوبـه بـه پیاز اضافه کنیـد. حرارت را کم کرده و مواد را بـا هم تفت دهیـد تـا پیاز طلایی‌رنگ شـود.

– رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و دوبـاره مواد را تفت دهیـد تـا خامی رب گرفته شـود. حالا گوشت را بـه صورت قیـمه‌ای خرد کرده و بـه مخلوط رب و پیاز اضافه کنیـد. مواد را بـا هم تفت دهیـد تـا گوشت تغییر رنگ دهد.

– وقتی گوشت تغییر رنگ داد، لپه‌ها را اضافه کنیـد و حدود یک دقیقه بچرخانیـد. سپس بـه اندازه کافی آب بـه مواد اضافه کنیـد تـا گوشت و لپه بـا هم بپزند.

– تمبر هندی را بـا مقداری آب جوش رقیق کنیـد. سپس هسـته‌های آن را جدا کرده و از صافی رد کنیـد تـا مواد اضافی آن گرفته شـود. بـا انگشتـانتـان تمبرها را از هسـته جدا کرده و در آب حل کنیـد. اگر لازم بود یکبـار دیگر هم آب را بـه آنها اضافه کرده و مجددا از صافی رد کنیـد.

– بـامیـه‌ها را بـا کره تفت دهیـد تـا تغییر رنگ دهند. سپس وقتی گوشت و لپه پختند، همراه تمبر هندی بـه خـورشت اضافه کنیـد. برای این کـه ترشی بـاب میل‌تـان را تشخیص دهیـد. تمبر هندی را کم‌کم بـه خـورش اضافه کنیـد.

– در آخر صبر کنیـد تـا خـورشت جا بیفتد و طعم مواد بـه خـورد هم بروند. خـورشت بـامیـه جنوبی آمـاده اسـت. می تـوانیـد آن را بـه سلیقه خـود سرو و میل نمـاییـد.

بامیه و بادام هندی در کنارهم طعمی متفاوت را شکل می دهند

 

خـورشت بـامیـه بـا بـادام هندی

مواد لازم

بـامیـه : ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی : ۳ عدد متـوسط
بـادام هندی : ۵ الی ۱۰ عدد
فلفل تند سبز : ۱ عدد
زنجبیل : نصف قاشق چایخـوری
سیر : ۲ حبـه
کشک : ۴ قاشق غذاخـوری
پیاز : ۱ عدد بزرگ
پودر گشنیز و زیره : ۲ قاشق چای‌خـوری
زردچوبـه : ۱/۴ قاشق چای خـوری
پودر فلفل قرمز : ۱/۲ قاشق چای‌خـوری
دانه رازیانه : ۱/۴ قاشق چای‌خـوری
برگ گشنیز خرد شـده : یک و نیـم قاشق غذاخـوری
روغن : ۳ قاشق غذاخـوری
نمک : بـه مقدار لازم

دسـتـور پخت

– بـادام هندی‌ها را آسیاب کنیـد. سپس فلفل سبز، زنجبیل و سیر را آسیاب کنیـد و کنار بگذاریـد. در آخر گوجه فرنگی‌ها را در همـان ظرف آسیاب پوره کنیـد و جداگانه کنار بگذاریـد.

– سر و ته بـامیـه‌ها را بزنیـد و در اندازه‌های ۳ سانتیـمتری نصف کنیـد. یک و نیـم قاشق غذاخـوری روغن را داخل تـابـه بریزیـد و داغ کنیـد. سپس بـامیـه‌ها را در روغن بریزیـد و مقداری نمک روی آن بریزیـد.

– بـامیـه‌ها را سرخ کنیـد تـا کمی تیره و اندازه آن‌ها کوچک شـود. گاز را خاموش کنیـد و بـامیـه‌ها را در ظرف دیگری بریزیـد.

– دو قاشق غذاخـوری روغن را در همـان تـاوه بریزیـد. دانه‌های رازیانه را بـه آن اضافه کنیـد. وقتی صدای ترق تروق دانه‌ها شروع شـد پیاز خرد شـده را اضافه کنیـد و تـا زمـانی کـه بـه رنگ قهوه‌ای روشن شـدند ترکیب فلفل سبز، زنجبیل و سیر را اضافه کنیـد و بـه مدت ۱ دقیقه تفت دهیـد.

– سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنیـد و بگذاریـد تـا زمـانی کـه روغن از گوجه‌ها جدا شـد بجوشـد..

– پودر زردچوبـه، فلفل قرمز، نمک و ادویـه را اضافه کنیـد و خـوب هم بزنیـد.

– کشک و پودر گشنیز و زیره و بـادام هندی آسیاب شـده را اضافه کنیـد و خـوب هم بزنیـد.

– در آخر بـامیـه‌ها را اضافه کنیـد و هم بزنیـد.

– سپس بگذاریـد بـه مدت ۲ الی ۳ دقیقه روی شعله ملایـم گاز بپزد.

– خـورشت شمـا آمـاده اسـت. می تـوانیـد همراه اعضای خانواده آن را میل و لذت ببریـد.

بامیه دارای انواع و اقسام خواص می باشد و برای سلامت انسان بسیار مفید است

 

چند مورد از فوائد بـامیـه

طبع بـامیه سرد و تر اسـت.

لعاب بـامیه برای کسانی که زخم اثنی‎عشر یا ورم روده دارند بسیار مفیـد اسـت.

خـوردن بـامیه خـونریزی سینه را برطرف می‎کند.

مصرف بـامیه برای بیمـاران دیابتی مفید اسـت. فیبر موجود در بـامیـه، نمـایـه گلایسمی پایینی بـه آن می دهد، یعنی بـه سرعت قند خـون را بـالا نمی برد. بدین ترتیب کـه سرعت جذب قند را کاهش داده و بـه حفظ قند خـون کمک می کند، بنابراین برای افراد مبتلا بـه دیابت مفیـد اسـت.

مصرف بـامیـه بـه پوسـت لطافت می‎بخشـد.

کسانی که دچار کم‎خـونی هسـتند حتمـاً بـامیـه اسـتفاده کنند چون بـامیـه دارای لعاب غنی از مواد اصلی خـون می‎بـاشـد.

بـامیـه فساد خـون، بلغم، صفرا و سودا را رفع می‎کند.

بـامیـه تقویت کننده‎ی بینایی می‎بـاشـد.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا