پیشگیری و بیماری‌ها

علائم و روش‌های درمان گرمازدگی

[ad_1]

گرمازدگی

هرساله هوای گرم تابستان بری از افراد را دچار گرمازدگی و بی‌حالی می‌کند، گرمازدگی سن و سال نمی‌شناسد، گاهی اوقات شدت این اتفاق می‌تواند به پوست شما آسیب بزند پس حتما به فکر خود باشید و حداقل با کلاه لبه دار مواظب پوست و سلامتی مغز و بدن خود باشید حالا کمی خیس هم باشد میتواند کولری طبیعی برای سر و صورت شما ایجاد کند. در این پست به علائم و راه‌های درمان گرمازدگی می‌پردازیم.


در طب سنتی اعتقاد به استفاده شربت سکنجبین برای کاهش و رهایی گرمازدگی بسیار تاکید شده است، همچنین استفاده از شربت یخ زده خاکشیر و شربت آب‌لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است. (استفاده خاکشیر باید به شکل یخ زده یا تکه هایی از یخ باشد وگرنه به علت خاصیت ملین بودن دچار اسهال میشوید)

سکنجبین به علت آنکه با یخ خنک کرده و می نوشند، صفرا را به علت خنکی می برد و حرارت معده و التهاب آن را کاهش می دهد. و بلغمی که در روده و معده باشد خارج میشود.
ترکیب سنکجبین+ ریشه و تخم کاسنی+ گلاب = شربتی بی نظیر برای گرفتگی معده و کاهش نفخ

ضمنا جهت استفاده مبتلایان به ناراحتی های معده، زخم معده و روده، مضر است. نکته بعدی حمام آب سرد اقدامی ضروری و هوشمندانه در مقابله با گرمازدگی. دوش گرفتن با آب سرد به مدت ۱۰ دقیقه می‌تواند دمای بدن رو کاهش دهد، این نوع درمان توسط بیشتر متخصصین توصیه میشود زیرا اینکار باعث کاهش کلی درجه حرارت بدن فرد گرمازده خواهد شد.

علائم فرد گرمازده

اگر علائم زیر وجود داشت، گرمازده شده‌اید:

پوست خشک و داغ
عدم تعریق
پوست ابتدا قرمز شده و سپس رنگ پریده یا کبود می‌شود
تنفس کوتاه و سریع
نبض سریع و ضعیف
افزایش دمای بدن به بیش از ۴۰ درجه
سردرد
گرفتگی عضلات
گشادی مردمک چشم

علائمی که نشان می‌دهد در معرض گرمازدگی هستید:
ضعف و خستگی
کشیدگی و درد عضلات
استفراغ و تهوع
پوست رنگ پریده و چسبناک
دمای طبیعی بدن
گرفتگی عضلات
سرگیجه
ضعف و غش
ادرار زرد تیره یا نارنجی
سردرد
اسهال

علائم و درمان گرمازدگی

برای درمان فوری گرمازدگی چه کنیم؟

خطرناک‌ترین نوع گرمازدگی سکته‌ی گرمایی است که حتی می‌تواند کشنده باشد. انواع دیگر گرمازدگی اگر به‌ خوبی درمان نشوند می‌توانند منجر به سکته شوند. این بیماری وقتی رخ می‌دهد که دمای بدن به بالای ۴۰ درجه‌ی سانتی‌گراد برسد و اولین نشانه‌ی آن غش کردن است. دیگر علائم آن عبارتند از:

کج‌خلقی
گیجی
از دست دادن هشیاری و تمرکز
برافروخته شدن پوست
کاهش تعرق
نبض ضعیف یا سریع

هنگام بروز این علائم باید:

سعی کنید به یک مکان خنک بروید که ترجیحا تهویه داشته باشد.
آب یا نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت بنوشید.
دوش آب سرد بگیرید تا وضعیت بدن‌تان سریع‌تر به‌حالت عادی برگردد.
زیر بازوهای خود و اطراف ناحیه‌ی کشاله‌ی ران، کیسه‌های یخ قرار بدهید.
اگر در علائم‌تان بهبودی مشاهده نکردید به اورژانس زنگ بزنید.

درمان گرمازدگی

درمان گرمازدگی و عوارض مرتبط با گرمازدگی بستگی به شدت آن دارد. درمان فوری گرمازدگی یک فوریت پزشکی است. اگر دیدید کسی دچار گرمازدگی شده، فوراً یک آمبولانس خبر کنید یا هر چه سریع‌تر او را به نزدیک‌ترین بیمارستان برسانید. اولین اقدام، کاهش هر چه سریع‌تر دمای بدن فرد است.

برای گرمازدگی چه بخوریم؟

۱٫ برای درمان گرمازدگی ماست بخورید

مصرف ماست با آب برای مقابله با گرمازدگی بسیار مفید است و پیشنهاد می‌شود برای درمان گرمازدگی ماست بخورید. دو قاشق ماست را با کمی نمک و پودر زیره در آب حل کرده و بنوشید. با نوشیدن ۱ الی ۲ لیوان دوغ در روزهای گرم می‌توانید تا حد زیادی از گرمازدگی جلوگیری کنید.
ماست به دلیل داشتن آب باعث طراوت و سرد شدن بدن‌تان می‌شود. همچنین ماست شامل پروبیوتیک‌ها، پروتئین‌ها، مواد معدنی و ویتامین است که مواد مورد نیاز بدن شما را نیز تامین می‌کند.

۲٫ عناب و شکر دوای گرمازدگی

برای رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک میل کنید. همچنین خوردنی‌های سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشیر، هندوانه و تخم خیارین (خیار، کدو، هندوانه و خربزه) نیز توصیه می‌شود. البته بهترین دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که همراه با مقداری شکر میل می‌شود.

۳٫ خاکشیر یخ زده و شربت آب‌لیمو برای گزما زدگی

استفاده از خاکشیر یخ‌زده و شربت آب‌لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است. برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخ‌زده یا همراه خرده یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهال‌آور است.

با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آب‌لیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که دارای خاصیت ضدعفونی‌کننده است، توصیه می‌شود و نیاز است هر دو روز یک بار، یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.

۴٫ تخم شربتی

تخم شربت در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب، به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی در طب سنتی ایران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است.

۵٫ به‌لیمو

به‌لیمو گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده می‌شود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرام‌بخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده‌ سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده می‌شود.

۶٫ هندوانه

هندوانه یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، خنک کننده، آرام بخش و مسکن التهابات درونی است که اصولا برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف می‌شود و مورد پسند بسیاری از مردم است. طبیعت هندوانه سرد و تر است و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است. مربای پوست هندوانه برای رفع حرارت بدن، رفع تشنگی و گرمازدگی بسیار مفید است.

۷٫ گلاب

بنابر اعلام دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدری که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج کند. نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین می‌برد و بدن را تقویت می‌کند. بوییدن گلاب برای تقویت قلب و رفع بیهوشی و تقویت حواس باطنی مفید است.

و اما در آخر چند نکته مهم:

– هنگام گرمازدگی از گرفتن دوش آب سرد به جهت ایجاد شوک، از قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر به دلیل ایجاد عفونت‌های تنفسی و از نوشیدن سریع مایعات بسیار سرد به جهت به هم خوردن وضعیت سیستم ایمنی و گوارشی بدن خودداری کنید.

– با استفاده از حوله خنک در بدن فرد گرمازده، وی را به حالت طبیعی بازگردانید.

– میوه‌هایی مانند آلبالو، خیار و هندوانه نقش بسزایی در تنظیم درجه حرارت بدن دارند.

– از آنجا که فرد گرمازده اشتهای زیادی برای خوردن آب سرد و یخ دارد، باید وی را تشویق کرد تا به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا معده وی دچار تحریک و درد نشود.


مطالب همسان: خواص خاکشیرخواص برگ مو

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا