خواص خوراکی ها

مقاله کامل گیاه دارویی بومادران

[ad_1]

خواص بومادران

گیاه بومادران با رنگ زرد گلهایش بوی خاص و بی نظیرش جزو زیباترین گیاهان است، نام لاتین این گیاه آشیل قهرمان یونانی، طبع گیاه بومادران گرم و خشک است و در یونان باستان از بومادران برای ضدعفونی کردن زخم سربازان در نبردهای بلندمدت استفاده می کردند. گیاه بومادران برای درد معده و پیشگیری از ابتلا به عفونت و کاهش فشار خون بالا بسیار استفاده می‌شود. در ادامه این مقاله به طور مفصل به معرفی و خواص بومادران خواهیم پرداخت.

 


اما خواص بومادران برای پوست (تست عدم حساسیت، جوان سازی پوست صورت، درمان اگزما، درمان زخم های پوستی) که در انتهای پست کامل توضیح خواهیم داد.

در طب سنتی ایران گیاه بومادران برای درمان بیماری‌ها استفاده میشود، در طب سنتی ایران بومادران برای درمان انواع بیماری‏های زنان (اختلال قاعدگی، تسهیل زایمان، کاهش چسبندگی‏های دهانه رحم و کنترل عفونت رحم) توصیه شده است.

خواص بومادران برای کیست تخمدان

مطالعات نشان داده است که ترکییات شیمیایی این گیاه شناسایی شده و آثار درمانی این گیاه و مواد مؤثره آن بر کیست تخمدان، تنظیم سیکل قاعدگی و کاهش دردهای قاعدگی می باشد البته این موارد باید با توصیه و نسخه پزشک پیش برود و همراه باشد. همچنین اثرات ضد باکتری و قارچ این گیاه در کنترل عفونت‏ها و بهبود و ترمیم زخم بارها تحقیق شده است. در ادامه به اثرات و فواید بومادران برای معده و دستگاه گوارش توصیه هایی خواهد شد.

گیاه بومادران گیاهی با مزاج گرم و خشک است که خواص دارویی فراوان دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد. استفاده از گیاهان دارویی بومادران در اشکال مختلف می تواند فواید بسیاری برای سلامتی ما داشته باشد, اما اول از همه، درک چگونگی استفاده از آن مهم است.

بومادران چیست؟
بومادران یک گیاه علفی چند ساله است و تقریباً تمام قسمت های گیاه از نظر پزشکی مفید هستند.

این گیاه که بومی مناطق زیادی در نیم کره شمالی است, هزاران سال قدمت دارد – حتی به افسانه های یونان باستان هم می رسد. نام های عامیانه زیادی برای این گیاه وجود دارد, از جمله فلفل سیاه پیر, گیاه خونریزی بینی, ملوفیل, سرباز و غیره. هم برگ ها و هم گل های بومادران خوراکی هستند, ساقه هایش را هم می توان برای مرهم موضعی خرد و استفاده کرد.

برگ های گیاه بومادران بوی خاصی دارند که کمی تند یا فلفلی هستند, به خصوص وقتی که برای آزاد کردن ترکیبات آروماتیک خرد می شوند. آمریکایی های بومی و بریتانیایی باستانی از این گیاه به طور گسترده ای استفاده می کردند و در طب سنتی چینی نیز تا حد زیادی به عنوان یک ماده سفت کننده و منقبض کننده, وجود دارد با این حال, این گیاه یکی از متنوع ترین و بهترین گیاهان دارویی در التیام طبیعی در سراسر جهان است.

ترکیبات و مواد مغذی موجود در گیاه بومادران:
مواد مغذی گیاه بومادران شامل انواع فلاونوئیدها, روتین و تانین و همچنین کومارین, ساپونین, سینئول, لاکتون, اوژنول و آنتی اکسیدان های دیگر است و چنانچه در این بخش از سلامت نمناک خواهید خواند علاوه بر این, این گیاه می تواند آهن, فسفر و گوگرد را از برگ هایش به بدن ما تامین کند.

فواید سلامتی گیاه بومادران:
فواید سلامتی گیاهان دارویی بومادران شامل موارد زیر است:
_التیام سریع تر زخم ها
_انعقاد خون
_حفظ دوره های پریودی
_کاهش التهاب
_کاهش فشار خون بالا
_تنظیم علایم آسم
_کاهش اضطراب
بگذارید آن ها را به تفصیل شرح دهیم.

گیاه بومادران چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
گیاه بومادران برای التیام زخم:
این گیاه به خاطر توانایی اش در التیام زخم های آشیل در افسانه های یونانی معروف هستند, روند التیام زخم های موضعی را تسریع می کند

انعقاد خون:
این گیاه وقتی استفاده می شود، می تواند لخته شدن خون را تحریک کند و آن را برای آسیب های حاد بسیار ارزشمند می سازد; با این حال, می تواند به عنوان یک رقیق کننده خون در بدن عمل کند, بنابراین باید احتیاط کرد.

آمنوره:
اگر برای داشتن یک پریود منظم درگیر هستید, طبق آنچه در بخش سلامت نمناک گفته شده است استفاده از این گیاه به ویژه در فرم چای می تواند به افزایش نظم و حفظ سلامت باروری شما کمک کند.

خواص بومادران

اگر پستان های شما شیر بسیار زیادی تولید می کند, تا جایی که برایتان دردناک است, مصرف خوراکی یا موضعی این گیاه علائم را از بین می برد.
گیاه بومادران برای اضطراب:
از زمان های قدیم این گیاه برای کاهش هورمون های استرس و القای حس آرامش در بدن و ذهن استفاده می شده است.
گیاه بومادران برای کاهش التهاب:
این گیاه برای کاهش التهاب در بخش های مختلف بدن از جمله علایم ورم مفاصل, نقرس و سندروم روده تحریک پذیر استفاده می شده است. هر دو کاربرد موضوعی و خوراکی می تواند به رفع این مشکلات کمک کند.

کاهش التهاب با گیاه بومادران
گیاه بومادران برای سلامت دستگاه گوارشی:
گیاه بومادران به تحریک ترشح آنزیم های گوارشی و صفرا معروف است که می تواند روند گوارشی را سرعت بخشیده و علائم یبوست, نفخ معده و اسهال را کاهش دهد.
گیاه بومادران برای فشار خون بالا:
تحقیقات نشان داده است که استفاده منظم از بومادران می تواند به تعدیل فشار خون کمک کند و می تواند خطر ابتلا به آترواسکلروز, حمله قلبی, سکته و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
مصارف بومادران:
کاربردهای فراوانی از گیاه بومادران وجود دارد, از جمله در پخت و پز, به عنوان گیاه دارویی, در روغن سرکه و استفاده در لوازم های آرایشی.

اضافه کردن آن به سوپ و خورش و کاری برای بوی تند و فلفلی اش, بسیار رایج است.

گیاهان آشپزی – به طور کلی می توان با رزماری و پونه کوهی مقایسه اش کرد و می توان به عنوان ادویه به غذا اضافه کرد.

 

خواص بومادران برای پوست

نکته مهم (تست عدم حساسیت) : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود و صبر کردن به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

۱٫ جوان سازی پوست صورت

چای بومادران به سم زدایی و پاک سازی بدن کمک می کند و با افزایش بازسازی سلول های پوستی برای رفع چین و چروک و جوان سازی پوست صورت مفید است.

۲٫ درمان اگزما

گیاه بومادران دارای خواص ضد التهابی است که برای درمان بیماری های پوستی مانند اگزما مفید بوده و خارش ناشی از آن را کاهش می دهد.

۳٫ درمان زخم های پوستی

اعتقاد بر این است که آشیل و سربازانش از گیاه بومادران برای درمان سریع تر زخم های پوستی و کاهش خونریزی آن ها استفاده می کردند.

گفته می شود که یک ترکیب شیمیایی به نام آشیلین در گیاه بومادران باعث انعقاد سریع خون شده و به بسته شدن زخم ها کمک می کند. همچنین به دلیل خواص ضد التهابی موجود در این گیاه دارویی، قرمزی اطراف زخم سریع تر درمان می شود.

 

۴٫ ضد التهاب طبیعی

مقادیر بالای فلاونوئید ها و سزکویی ترپن لاکتون های موجود در بومادران دارای خواص ضد التهابی طبیعی هستند که خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند آرتریت روماتوئید، گلودرد، مشکلات تنفسی و درد شکم را کاهش می دهند.

۵٫ معده و دستگاه گوارش

بومادران به دلیل فلاونوئید های موجود در آن دارای خواص ضد درد و ضد اسپاسم طبیعی بوده که می تواند باعث بهبود هضم غذا شود، معده درد را بهبود بخشد، اسهال را درمان کرده و به سلامت دستگاه گوارش کمک کند.

۶٫ درمان قاعدگی نامنظم

عدم تعادل هورمونی در بدن می تواند خطر ابتلا به سندروم پیش از قاعدگی، قاعدگی نامنظم و آمنوره در زنان را افزایش دهد؛ در طب سنتی گفته می شود که بومادران جریان خون را در ناحیه لگن افزایش داده و به درمان قاعدگی نامنظم و آمنوره کمک می کند.

۷٫ عفونت و ورم پستان

ماستیت که به نام عفونت و ورم پستان هم شناخته می شود یکی بیماری مسری ناشی از التهاب غده ی پستانی است که بیشتر در زنان شیرده دیده می شود؛ بومادران به دلیل خواص آنتی سپتیک که دارد برای درمان عفونت و ورم پستان مفید است.

۸٫ فشار خون

مطالعات پزشکی نشان داده که بومادران به دلیل خواص آرام بخش که دارد به آرام سازی عروق کمک کرده و با بهبود گردش خون در بدن باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

۹٫ درمان آسم

بومادران دارای خواص آرام بخش است که به افزایش اکسیژن رسانی و بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و علائم و حملات آسم را کاهش می دهد.

همچنین بومادران دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش التهاب برونش ها و آرام کردن راه های هوایی کمک می کند.

۱۰٫ استرس و اضطراب

تحقیقات نشان می دهد که چای بومادران به دلیل خواص آرام بخش طبیعی که دارد می تواند به کاهش سطح هومون های استرس در بدن کمک کرده و استرس و اضطراب را درمان کند.

خواص بومادران برای سرماخوردگی

در طب سنتی از دمنوش بومادران برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا استفاده می شود؛ چای بومادران دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است که به سم زدایی بدن کمک کرده و سرماخوردگی، آنفلونزا و سرفه را درمان می کند.

نحوه مصرف بومادران

شما می توانید این گیاه را مانند چای دم کنید (۲-۴ گرم) و روزی ۳ فنجان از آن را بنوشید(۱ تا ۲ قاشق چای خوری از گیاه به ازای هر فنجان آب جوش). این کار سبب تعریق بیشتر بدن و کاهش تب می شود. هم چنین اگر این جوشانده را با اسانس نعناع به خوبی ترکیب کنید، محلول بسیار خوبی برای درمان سرماخوردگی است. یک فنجان از این جوشانده می تواند اشتها را نیز تحریک کند. می توانید از قطره عصاره این گیاه نیز استفاده کنید و ۲۰ تا ۴۰ قطره از آن را سه بار در روز میل کنید.

این کار، اختلالات مجاری ادرار را درمان می کند. هنگام خون دماغ شدن نیز می توانید یک برگ تازه از گیاه را داخل سوراخ بینی قرار دهید. برگ تازه این گیاه به سرعت خونریزی بینی را متوقف می کند. از پماد این گیاه به صورت مرهم روی زخم ها استفاده می شود. موارد استفاده از روغن این گیاه نیز به این صورت است: ۱۰ قطره از روغن را روی قسمت مورد نظر بریزید و تا هنگامی که پوست احساس گرما کند آن را بمالید.

این کار برای التیام درد مفاصل بسیار موثر است. بخور(استنشاق بخار) این گیاه نیز برای درمان تب یونجه بسیار موثر است. برای این کار باید یک قاشق غذاخوری از گل تازه این گیاه را در آب جوش بریزید تا با آب بجوشد سپس بخار آن را به مدت حداقل ۲ تا ۳ دقیقه استنشاق کنید.

نحوه مصرف عرق بومادران: بعد از هر وعده غذا یک استکان مصرف شود.


مطالب همسان: خواص گل گاو زبانخواص خاکشیر

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا