سلامت جنسی

پی ام اس را با بارداری اشتباه نگیرید

[ad_1]

به گزارش شفاآنلاین:سندرم پیش از قاعدگی ترکیبی از اختلالات جسمی، احساسی و روانی است که بعضی از زنان از زمان پایان تخمک گذاری تا آغاز دوره بعدی خود عادت ماهانه، آن را تجربه می‌کنند. علائم این سندرم حدودا 5 تا 11 روز قبل از شروع قاعدگی سراغ زنان می‌رود و با آغاز آن، از بین می‌رود. آمارها حاکی از آن است که 85 درصد زنان، حداقل یکی از علایم پی ام اس را در چرخه قاعدگی خود تجربه می‌کنند و اغلب آنها، بدون نیاز به درمان خاصی، موفق به پشت سر گذاشتن این دوره‌های ماهانه می‌شوند.

شاید به دارو نیاز دارید!

گرچه در دوره پی ام اس زنان گرفتگی خلقی و عواطف ناپایدار و معمولا شدیدی را تجربه می‌کنند، اما برخی از آنها هم گرفتار اختلالات شدیدتر روانی همچون افسردگی قبل از قاعدگی (PMDD) شده و به شکل غیرقابل کنترل و آسیب زننده‌ای افسرده و ناامید می‎‌شوند. این سطح از افسردگی گرچه بعد از شروع قاعدگی در هر ماه کاهش پیدا می‌کند، اما در دوره هجوم آن، فرد دچار اختلالات جدی در عملکرد طبیعی زندگی می‌شود.

به همین دلیل متخصصان معتقدند کسانی که در روزهای قبل از شروع قاعدگی، خشم، اضطراب، ناامیدی، تحریک‌پذیری و آشفتگی شدیدی را تجربه می‌کنند، نباید به انتظار گذشتن از این روزها بنشینند و حتما باید از متخصصان برای کاهش این علائم کمک بگیرند. به گفته روانپزشکان، درمان‌های دارویی در بسیاری موارد نشانه‌های افسردگی پیش از قاعدگی را تحت کنترل در آورده و مجال بروز و تاثیر گذاشتن بر زندگی طبیعی فرد را از آنها می‌گیرند.

نشانه‌های شدید‌تر PMS

زنان 20 تا 40 ساله، زنانی که سابقه افسردگی داشته‌اند، زنانی که مادر حداقل یک فرزند هستند و زنانی که سابقه ابتلا به نوعی از اختلالات خلقی پس از زایمان را داشته‌اند، دوره‌های طولانی‌تر و شدیدتری از پی ام اس را هر ماه پشت سر می‌گذارند.

چرا گرفتار این نشانه‌ها می‌شوید

اطلاعات دقیق و قاطعی در مورد دلایل ابتلا به PMS وجود ندارد، اما متخصصان تغییرات سیستم غدد درون‌ریز و تغییراتی که در وضعیت ترشح هورمون‌ها رخ می‌دهد را دلیل اصلی دچار شدن به PMS می‌دانند. گرچه در بسیاری موارد، مشاهده نشانه‌های این سندرم در اختیار خود فرد نیست، اما بررسی‌ها ثابت کرده است که درگیر بودن با استرس، مصرف دخانیات، ابتلا به اختلال مزمن افسردگی، کمبود خواب، کم‌تحرکی، پایین بودن سطح برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی، مصرف بیش از اندازه الکل یا کافئین و ابتلا به بیماری‌هایی مثل آلرژی، آسم یا میگرن، می‌تواند نشانه‌های پی ام اس را تشدید کند.

پی ام اس,pmc,سندرم پیش از قاعدگی ابتلا به برخی بیماری ها می‌تواند نشانه‌های پی ام اس را تشدید کند

در پی ام اس چه اتفاقی در بدنتان می‌افتد؟

از آنجا که زنان سطوح متفاوتی از PMS را تجربه می‌کنند، در این روزها، با درجات متفاوتی از علایم زیر روبرو می‌شوند:

– آکنه و جوش‌های پوستی

– گرفتگی عضلات

– سختی و درد سینه‌ها

– درد شکمی

– گرسنگی مداوم و احساس ضعف

– دردهای عضلانی

– سردرد

– تورم در دست ها و پاها

– افزایش وزن

– اسهال یا یبوست

– خستگی شدید

– افسردگی یا نوسانات خلقی

– تحریک پذیری، فوران خشم یا رفتار اضطراب آمیز

– میل به مشاجره یا گریه

– میل به تنهایی

– بی خوابی

– احساسات خنثی

– از دست دادن تمرکز ذهنی

– فراموش کردن چیزها

باردار هستید یا با PMS درگیرید؟

اغلب علائم پی ام اس شبیه علائم بارداری هستند و طبیعی است که در صورت مشاهده علایم شدت یافته، احتمال باردار بودنتان را مطرح کنید.

– کمردرد، سردرد، یبوست، درد و تورم سینه‌ها، تغییرات خلقی، افزایش ادرار، از شایع‌ترین نشانه‌های مشترک PMS و بارداری هستند. اما نشانه‌های متفاوتی مانند آنچه که در ادامه آورده‌ایم هم هستند که در صورت مشاهده، می‌توانید احتمال باردار بودنتان را رد کنید:

– لکه بینی، یکی از نشانه‌های بارداری است، درحالی که در دوره PMS و تا قبل از شروع قاعدگی، شما هیچگونه خونریزی را مشاهده نخواهید کرد.

– خستگی شدید و افت مداوم فشار و قندخون، یکی از نشانه‌های بارداری است که به دلیل افزایش سطح پروژسترون خون اتفاق می‌افتد. این نشانه در دوره پی ام اس نیز مشاهده می‌شود، اما در افراد باردار، با شدت بیشتری بروز پیدا می‌کند.

پیشنهاد ویژه

محصولات غذایی,مواد پروتئینیعصاره گیاهان دارویی (خواص اعجاب انگیز)طراحی تراس,اجرای روف گاردن,خرید آلاچیقایده های خلاقانه برای دیزاین پشت بام منازلبیتوتهکامل ترین دوره های آموزشی ارز های دیجیتال

– ممکن است در روزهای دچار شدن به PMS، اشتهایتان زیاد شود یا ترجیحات غذایی خاصی پیدا کنید، اما معمولا در این روزها، تمایلتان به خوردن شکلات و کربوهیدرات افزایش پیدا می‌کند. در حالی که با شروع بارداری، وسوسه‌های غذایی شما یا بی‌میلی‌تان به برخی خوراکی‌ها متفاوت و گاه عجیب‌تر از این می‌شود.

– اگر علایم پی ام اس را مشاهده می‌کنید و در عین حال تهوع دارید، بهتر است احتمال نزدیک بودن قاعدگی‌تان را رد کنید. تهوع، یکی از نشانه‌های آغاز بارداری است که با گذشت 2 تا 8 هفته بعد از لقاح احساس شده و گاهی تا پایان بارداری ادامه پیدا می‌کند.

– گرچه در دوره PMS هم سینه‌ها سفت، متورم و دردناک می‌شوند اما تیرگی نوک پستان را باید به عنوان یکی از علایم آغاز بارداری بشناسید.

– تنگی نفس، یکی از نشانه‌های بارداری است که به دلیل نیاز جنین به اکسیژن بیشتر و البته به خاطر تغییرات هورمونی احساس می‌شود.

– گر گرفتگی و افزایش دمای بدن، گرچه در دوره پی ام اس هم احساس می‌شود، اما دوره دچار شدن به آن تنها چند روز است و با شروع قاعدگی دمای بدن هم به وضعیت طبیعی برمی‌گردد. اما اگر باردار باشید، گرگفتگی به سادگی دست از بدن شما برنمی‌دارد.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا