تغذیه خانواده

خواص سیر برای کبد، پوست و مو

[ad_1]

خواص سیر برای کبد، پوست و مو

سیر، نام گیاهی علفی است که در تمام فصول سال رشد می کند و سرشار از آنتی بیوتیک، کلسیم، آهن، فولیک اسد، ویتامین B1، B2 ، B3 و بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز بدن است.

 

مهمترین خواص سیر به آلیسین برمی گردد. آلیسین که به روغن سیر معروف است، رنگ زردی دارد و علت بوی مطبوع سیر نیز به خاطر همین است.

 

مهم ترین خواص سیر خام عبارتند از:

– از سیر خام می توان برای تنظیم فشار خون استفاده کرد.
– ارزش غذایی بالا و کالری کمی دارد.
– برای درمان سر درد از سیر می توان استفاده کرد.
– برای مقابله با سرماخوردگی فواید زیادی دارد.
– مصرف سیر باعث بهبود سطح کلسترول می شود.
– کاهنده خطر بیماریهای قلبی است.
– آنتی اکسیدان موجود در سیر از آلزایمر در پیری جلوگیری می کند.
– باعث افزایش طول عمر می شود.
– خوردن سیر باعث سم زدایی فلزات سنگین از بدن می شود.
– خواص سیر برای لاغری به گونه ایست که در کنار ورزش کردن مصرف سیر چربی سوزی را بیشتر می کند.
– سیر باعث شادابی پوست صورت و به تاخیر انداختن پیری پوست است.
– سیر خام برای تقویت ریشه مو بسیار مهم می باشد.

 

خواص سیر خام برای لاغری

یکی از مهمترین خواص سیر خام وجود آلیسین در آن است. به دلیل اینکه این ماده سریع تجزیه می شود پس پختن سیر امکان حذف این ماده را افزایش می دهد. برای اینکه از خواص سیر خام برای لاغری و کاهش وزن بهره کافی را ببرید، کافیست که در صبح یک تکه کوچک سیر خام را ناشتا و با معده خالی میل کنید و یک لیوان آب بنوشید.

 

یکی از خاصیت های سیر خام ناشتا، برای معده و دستگاه گوارش است که معده شما را به کار می اندازد و سوخت و ساز را افزایش می دهد. دقت کنید که اکثر افراد از بوی سیر رضایت ندارند، پس بهتر است که به جای جویدن، آنرا کامل ببلعید.

 

همچنین خواص سیر و لیمو و مصرف آن به صورت ناشتا بسیار چربی سوز است. پس اگر سیر خام را ناشتا مصرف کنید، باعث سم زدایی سموم از بدن، هضم بهتر غذا و کاهش وزن و لاغری می شود.

 

خواص سیر برای کبد

سیر، خواص آنتی اکسیدانی قوی و بالایی دارد. این خواص آنتی اکسیدانی سیر به دلیل وجود آلیسین در سیر می باشد که یک ترکیب سولفوری است و با مهار رادیکال های آزاد، از سرطان کبد جلوگیری می کند.

 

در حقیقت خواص سیر برای کبد به گونه ای است که از رشد سلول های سرطانی پیشگیری می کند و سبب مرگ سلول های سرطانی می شود. محل ذخیره کلسترول، کبد می باشد و خوردن سیر باعث کاهش کلسترول بد (LDL) می شود اما اثر چندانی بر کلسترول خوب (HDL) ندارد.

 

دفع سموم از بدن یکی دیگر از خواص سیر برای کبد است. آلیسین، سلنیوم و ویتامین C موادی هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی سیر را افزایش می دهند و به دفع سموم شیمیایی از کبد کمک می کنند. درباره درمان کبد چرب با سیر هنوز اطلاعات کافی در دسترس نیست.

 

یکی دیگر از ویتامین های موجود در سیر B12 می باشد. ویتامین B12 از جلوگیری التهاب در کبد نقش موثری دارد و به همین دلیل جلوگیری از التهاب کبد یکی دیگر از خواص سیر برای کبد می باشد.

 

خواص سیر برای فشار خون

همه ی خواص سیر به ترکیبات سولفوری آن یعنی، دی سولفید، تری سولفیو و آلیسین باز می گردد. فشار خون زمانی بوجود می آید که آنزیم آنژیوتانسین (angiotensin I-converting enzyme) به اختصار ACE ترشح و تولید شود و در نتیجه باعث افزایش فشار خون می شود. معمولا برای کنترل فشار خون داروهایی تجویز می کنند که میزان ACE را کم کند.

 

یکی از خواص سیر برای فشارخون اینست که سیر دارای گاما گلوتامیل سیستئین است که یک مهار کننده طبیعی ACE است. این ماده موجود در سیر همراه با آلیسین باعث انسداد شریان های ورودی می شوند.

 

مصرف ۴ گرم سیر حاوی ۱ درصد آلیسین است که برای کنترل فشار خون مناسب است. مکمل های سیر مثل پودر سیر و روغن سیر نیز حاوی مقادیر مشخص آلیسین می باشد.

 

خواص سیر برای پوست و مو

چگونگی اثر سیر بر روی پوست به گونه ای است که هنگامی که آلیسین تجزیه می شود، آنتی اکسیدان های قوی ای تولید می کند که سبب حذف رادیکال های آزاد شده که باعث بازسازی سلول های پوستی و جلوگیری از آسیب پوست می شود.

 

برخی از فوید سیر برای پوست صورت عبارتند از:

– درمان جوش (آکنه)
– از بین بردن التهاب پوستی
– درمان پسوریازیس
– تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو
– درمان شوره سر توسط روغن سیر
– برای تقویت ریشه موها خواص سیر و عسل مورد مطالعه قرار گرفته و سیری صعودی در بهبودی پیاز مو دارد.

 

فواید سیر برای پوست صورت

سیر، یکی از معروف ترین گیاهانی است که برای درمان های پوستی و بهداشتی استفاده می شود. طبق یک بررسی که روی خواص سیر برای پوست انجام گرفت در ۲۳ مورد از آزمایشات نتایجی بدست آمد که مشخص شد خواص سیر برای پوست صورت نقش محافظتی روی اشعه UVB دارد و از سرطان پوست محافظت می کند.

 

استفاده موضعی از عصاره سیر می تواند به طور بالقوه در درمان پسوریازیس، آلوپسی آرئاتا، اسکار کلئوئید موثر باشد. سیر برای درمان زخم های پوستی و پیری پوست موثر است. همچنین از سیر برای جوانسازی پوست استفاده می شود.

 

خواص سیر برای لاغری

چند دلیل برای استفاده از سیر برای لاغری وجود دارد که به آنها اشاره می کنیم:

– مصرف سیر سبب کاهش اشتها می شود.
– باعث بالا رفتن متابولیسم و سوخت و ساز بدن می شود.
– خواص آنتی اکسیدانی سیر موجب کاهش وزن می شود.
– آلیسین موجود در سیر باعث لاغری می شود.
– کالری سوزی در هنگام مصرف سیر یکی از مهمترین خواص سیر برای لاغری است.

 

خواص سیر و لیمو برای لاغری

یک عدد سیر تازه را له کرده و با یک قاشق عسل و یک لیموی تازه در یک لیوان آب داغ حل کنید. این ترکیب را به مدت ۱ ماه شب ها قبل از خواب میل کنید و بعد از یک ماه کاهش وزن چند کیلویی را مشاهده خواهید کرد. از خواص سیر و عسل برای سرماخوردگی، برطرف کردن عفونت و چربی سوزی نیز استفاده می شود.

 

خواص سیر و لیمو برای چربی سوزی 

یک سیر را با لیمو ترش حل کنید و هر روز صبح ناشتا میل کنید تا بعد از دو هفته کاهش وزن را مشاهده کنید.

 

خواص روغن سیر برای بدن

روغن سیر به دلیل خواص ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی که دارد، برای پوست و مو و همچنین قلب و عروق فواید زیادی دارد. از خواص روغن سیر برای پوست، مبارزه با عفونت ها و التهابات پوستی است. به طوری که با ریختن چند قطره روغن سیر روی پد و مالیدن آن روی نواحی مورد نظر می تواند پسوریازیس، عفونت قارچی، پای ورزشکاران، و زگیل را از بین ببرد.

 

جلوگیری از ریزش مو، درمان جوش و آکنه و درمان شوره سر از مهمترین خواص روغن سیر برای پوست و مو می باشد. یکی از فرآورده های سیر، کپسول سیر است که در داروخانه ها عرضه می شود.

 

فواید کپسول سیر به مانند روغن سیر است و برای مقابله با عفونت ها و همچنین تنظیم کلسترول خون بسیار مفید است. فقط برای مصرف کپسول سیر با پزشک باید مشورت کنید.

 

خواص موسیر

برخلاف تصور خیلی ها موسیر گیاهی مانند سیر است و گونه ای از سیر نیست. پیاز این گیاه، خوراکی است و بوی آن از سیر کمتر است. از خواص موسیر بیشتر برای بیماران دیابتی استفاده می شود. دفع انگل از بدن انسان نیز یکی دیگر از خواص موسیر می باشد.

 

رفع بوی سیر از دهان

بوی سیر ناشی از تجزیه شدن آلیسین موجود در ترکیب سیر می باشد. برای از بین بردن بوی سیر بعد از خوردن آن چند راهکار وجود دارد که به آنها اشاره می کنیم:

 

– نوشیدن چای، چای نعنا و جعفری تازه برای رفع بوی سیر از دهان مناسب می باشد.

– خوردن نوشیدنی هایی مثل آب پرتقال، لیموناد و کارهای ساده مثل آدامس جویدن و مسواک زدن برای رفع بوی سیر از دهان توصیه می شود.

– زبان خود را شستشو دهید زیرا محل تجمع بسیاری از باکتری های ایجاد کننده بو می باشد.
– خوردن شیر و ماست می تواند مقدار هیدروژن سولفات را کاهش دهد و باعث از بین رفتن بوی سیر شود.
– چای سبز یک ضد عفونی کننده و از بین برنده خوب برای بوی دهان است.
– گیاهان هل، دارچین، میخک و رازیانه اثری مثبت برای رفع بوی سیر از دهان دارند.

 

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا