نحوه درست کردن شیره توت در منزل چگونه است ؟+ ویتامین های موجود

شیره توت سفید طبیعت گرم دارد. هنگامی که این میوه به شیره تبدیل میشود، تمامی خواص حجم زیادی توت سفید به صورت فشرده در اختیار شما قرار میگیرد، به طوری که مصرف یک قاشق غذا خوری شیره توت سفید میتواند با مصرف دو تا سه فنجان از خود میوه برابری کند.
توت از جمله میوههایی است که سریع خراب میشود. اگر میخواهید از توت استفاده بهینه کنید، میتوانید شیره توت را تولید کرده و آن را به صورت شیره نگه داری و مصرف کنید.
توت سفید میوهای پرخاصیت و البته پرکالری است به طوری که حدود صد گرم توت که چیزی معادل یک فنجان است حاوی ۶۱ کالری انرژی میباشد.
میوه توت حاوی مقادیر بالایی آب، فیبر، تانن، منیزیم، ویتامین A, B۱, B۲, B۳ و مقادیری ویتامین c میباشد. همچنین هر ۱۰۰گرم توت خشک حدود ۳۶۰ کالری انرژی تولید میکند.
با مصرف میوه توت میتوان هم از بروز سرطانها پیشگیری کرد و هم با انواع سرطانها جنگید.
این میوه که افزایشدهنده طول عمر است، خون را تصفیه کرده و برای تقویت کلیه، کبد و معده نیز مفید میباشد. یکی از مشتقات سالم و بسیار مفید توت، شیره توت یا دوشاب توت است. شیره توت را میتوان مانند شیره انگور و شیره خرما هم در منزل به روش خانگی و هم در کارخانجات به روش مدرن تهیه کرد.
برای تهیه شیره توت روشهای خانگی، سنتی و صنعتی وجود دارد، همچنین بسیاری از باغداران و صاحبان باغ توت در طول فصل رسیدن میوه، برای ماندگاری بیشتر آن اقدام به تهیه شیره و توت خشک میکنند.
روش اول: خشک کردن توت است که به عنوان یک خشکبار یا آجیل طرفداران زیادی دارد.
روش دوم: این است که به روش سنتی آب توت سفید را گرفته و سپس با خاک سفید که احتمالاً حاوی آهک و املاح معدنی دیگر است مخلوط میکنند. در اثر افزودن خاک سفید، آب توت سفید تصفیه میشود، پس از این مرحله آب توت سفید را با فشردن در پارچههای مخصوصی از خاک سفید جدا کرده و میجوشانند، در اثر جوشاندن آب مازاد توت سفید تبخیر و بر میزان قند آن در واحد حجم افزوده میشود.
به جرات میتوان گفت فقط کسانی که از کودکی در مجاورت توتستانها بزرگ شده اند و خود با این درختان عجین گشته اند، تا حدودی نسبت به ثمرات آنها آشنایی دارند.
قریب به اتفاق همه افراد نه تنها از وجود محصولات مختلف توت بی اطلاع هستند بلکه پس از شنیدن پیرامون آنها نیز به شگفت میآیند.
شیره توت سفید جزو همین فرآوردههای گمنام است که تعجب و تحسین همگان را بر میانگیزد.
خیلیها حتی با شندین نام شیره توت، تصوری که از آن پیدا میکنند، کاملا با حقیقت امر مغایرت دارد. مثلا اغلب افراد انتظار دارند این خوراکی به رنگ روشن باشد در حالی که اتفاقا خلاف این تصور، درست میباشد.
هنگامی که با خواص فوق العاده شیره، امکان آشنایی فراهم میگردد، کمتر کسی را میتوان یافت که به تحسین چنین محصول ارزشمندی نپردازد لذا برای تهیه آن به تکاپو افتاده و دوست دارند بدانند که به جز خرید آن از بازار، آیا میتوانند خود به تولیدش موفق شوند؟ وجود تعداد زیاد درختان توت سفید در اطراف محل زندگی همگی ما، انگیزه دانستن این پرسش را بیشتر میکند.
در این مقاله سعی بر توضیح طرز تهیه شیره توت تازه در حجم پایین و داخل منزل شده است که اکنون به تشریح آن خواهیم پرداخت.
طرز تهیه شیره توت سفید خانگی
توتهای شیرین و آبدار را باید برای این منظور انتخاب کرد.
پس از تمیز کردن، آنها را داخل ظرفی ریخته و روی شعله میگذارند.
اگر حجم ظرف از مقدار توتها کمی بیشتر باشد کافی است. پس بهتر است از قبلمه بزرگ استفاده کنید تا تا کار پختن و لهکردن توتها راحتتر شود.
همزمان با ریختن این میوهها داخل قابلمه، دیگ و یا هر وسیله دیگری، کمی آب هم اضافه میشود تا در اثر حرارت، توتها ته نگیرند.
له شدن میوه توت، خیلی سریع اتفاق میافتد و با کفگیر هم میتوان باعث تسریع روند آن شد. توجه کنید که هیچ چیز دیگری را نباید اضافه کرد.
افزودن شکر، نبات یا سایر خوراکیهای مشابه فقط باعث کاهش کیفیت حقیقی شده و حتی خواص این شیره را برای افراد دیابتی و غیره، از بین میبرد. چه بسا در مواردی زندگی آنان را نیز به خطر اندازد!
هنگامیکه از پس داده شدن شهد، کاملا مطمئن شده و له شدن میوه، تا آخرش انجام میگردد، نوبت جداسازی پورهها فرا میرسد و باید آنها را از یک توری گذراند.
اجازه دهید که شهد به خوبی جدا شود و برای این کار حتما از عمل فشردن هم کمک بگیرید.
در مرحله اول، داشتن توری ساده کفایت میکند، اما اگر دوست دارید شیره توت سفید شما بسیار خوشرنگتر شود، لازم است که این مرحله را به دفعات و با کمک گرفتن از پنبه تمیز، انجام دهید.
این اقدام معمولا در حالت کلی بدون استفاده از پنبه انجام میشود، زیرا زحمت بسیار زیادی دارد و استفاده از پارچه نخی تمیز که شهد بتواند از آن عبور کند، کافی خواهد بود.
حال اگر بخواهید از پنبه نیز استفاده کنید، بدین گونه است که باید بر روی یک پارچه نخی مشابه، لایههایی از آن را در جهات مختلف قرار دهید.
هر اندازه این مرحله تکرار شود، جرمهای بیشتری از شهد گرفته خواهد شد و حتی خارهای توت سفید نیز که باعث تیرگی آن میگردند، بدین شیوه از آن جدا گشته و کیفیت به خصوص در رنگ، بالا میرود. با این وجود انجام آن برای دفعات اول تهیه شیره، توصیه نمیشود ضمن اینکه اعمال نکردن چنین روندی منجر به تولید شیرهای میگردد که همان خواص مشابه را دارد فقط تیرهتر است.
سرانجام لازم است که دوباره عمل جوشاندن شهد را تا به قوام رسیدن آن، با دقت پشت سر گذاشت و پس از غلظت یافتن، شعله را خاموش کرد.
حال شیره توت سفید آماده شده است و در نهایت پس از سرد شدن میتوان آن را داخل ظرفهای در بسته شیشهای یا پلاستیکی قرار داد.
شیره توت آماده را داخل بطری شیشهای خشک و تمیز ریخته و آن را داخل یخچال نگهداری کنید.
البته روشهای دیگری را نیز میتوان برای تهیه شیره توت به کار برد، اما شیوه مذکور چنانچه مرحله گذاشتن پنبه حذف گردد، یکی از بهترین، سریعترین و سادهترین راههای ممکن برای تهیه شیره توت سفید در منزل میباشد.
منبع:مجله خبری دلگرم
–