دانستنی هادانستنی های مذهبیدسته‌بندی نشده

حکم شرعی خیانت به همسر برای زنان و مردان چیست؟

[ad_1]

در حال حاضر جوامع زیادی با موضوع خیانت درگیر بوده و کانون خانواده ها در معرض فروپاشی قرار می گیرد. در مواردی فرد بعد از اطلاع از خیانت همسر این موضوع را به دلیل حفظ آبرو یا داشتن فرزند مخفی نگه می دارد. در ادامه مطلب به حکم شرعی خیانت به همسر اشاره می شود.

آشنایی با حکم شرعی خیانت به همسر

مطابق قانون و دین اسلام هنگامی که زن و مردی با یکدیگر پیمان زناشویی بسته و ازدواج می کنند، در حقیقت متعهد شده که با هم صادق بوده و به یکدیگر خیانت نکنند. ولی متاسفانه بنا به دلایلی از جمله عدم عشق و علاقه، هوسرانی، کمبود توجه همسر و … افراد زیادی دست به عمل قبیح خیانت می زنند.

حکم شرعی خیانت زن به شوهر با حکم خیانت شوهر به زن تفاوت داشته و بر اساس قانون فرد خیانتکار مجازت می شود. امروزه جوامع زیادی درگیر موضوع خیانت همسران به یکدیگر هستند. کانون خانواده ها در اثر این موضوع از هم پاشیده و اگر فرزندی هم در میان باشد بار روانی منفی زیادی را متحمل خواهد شد.

در مواردی فرد بعد از اطلاع از خیانت همسرش، به منظور حفظ آبرو یا داشتن فرزند اقدام به شکایت نمی کنند و این موضوع را مخفی نگه می دارند. ولی در موارد زیادی افراد شکایت خیانت را به دادگاه اعلام و خواهان اجرای حکم این جرم می شوند. به علت این که خیانت به همسر خلاف عرف جامعه می باشد، مرتکبین آن حتی در صورت نداشتن شاکی خصوصی باز هم مجازات خواهند شد.

خیانت همسر

خیانت همسر به معنای عمل نکردن به وعده و سو استفاده از اعتماد همسر می باشد. یعنی اگر فردی با افرادی دیگر صحبت کند یا کاری را انجام داده که موجبات ناراحتی همسر را به دنبال داشته باشد، در حقیقت به وی خیانت کرده است. البته این ناراحتی باید به گونه ای باشد که اعتماد همسر کاملا سلب شده باشد.

به طور کلی خیانت عملی خارج از چارچوب ازدواج است. در حقیقت فرد خیانتکار به جای همسر خود با فردی دیگر به خوش گذرانی و تامین نیازهای خود می پردازد. در نتیجه وی با این کار تعهدی که به همسر خود داشته را زیر پا نهاده و سبب از بین رفتن روابط خود با همسرش می گردد.

متاسفانه امروزه یکی از جرم های شایع در جامعه مسئله خیانت است. در اکثر موارد یکی از طرفین به همسر خود خیانت کرده که دلایل مختلفی را برای این کار قبیح بیان می دارند. عواملی مانند ازدواج اجباری، اختلاف سنی بالا، مشکلات اقتصادی، عدم توجه و … و از مهمترین علل خیانت عدم آشنایی طرفین در برقراری روابط عاطفی با یکدیگر می باشد.

در اکثر جوامع چه مسلمان و چه غیر مسلمان عمل خیانت قبیح شمرده شده و بنیان خانواده های زیادی از هم پاشیده می شود.

انواع خیانت زن به همسر

خیانت زن به همسرش به صورت های مختلفی ممکن است انجام شود از جمله:

۱. خیانت اقتصادی

اولین خیانتی که یک زن می تواند در حق همسرش انجام دهید این است که بدون اجازه وی و بدون اطلاع زوج خود در اموال همسر دست برده یا آن ها را بفروشد. خیانت اقتصادی در هر صورت به همسر صدمه می زند.

۲. افشای اسرار

نوع دیگری از خیانت زن به همسر خیانت آبرویی یا عرضی می باشد که در این نوع زوجه اسرار همسرش را افشا می کند و موجب آسیب روانی به وی می شود.

۳. رابطه نامشروع

شایع ترین نوع خیانت زن به همسر داشتن رابطه نامشروع می باشد. این خیانت در صورت اثبات مجازت سنگینی از جمله سنگسار، شلاق و … را به دنبال خواهد داشت.

شابع ترین دلایل خیانت زن به همسر

از جمله علل شایع بروز خیانت عبارت است از:

عدم صداقت و دروغگویی شریک زندگی

یکی از موارد اصلی خیانت زن به همسر نداشتن صداقت شوهر و دروغگویی بیان شده است.

تنهایی

از دیگر عللی که سبب بروز خیانت در جوامع اعلام شده تنهایی زیاد خانم و عدم توجه مرد به زن بیان شده است.

نیاز عاطفی

برخی علل خیانت به همسر خود را برطرف نشدن نیازهای عاطفی بیان کرده اند.

ارحج نبودن برای همسر

وقتی زنی احساس کند برای همسرش ارزش و ارجحیت ندارد، ممکن است برای نشان دادن ارزش خود به راه خیانت کشیده شود.

حکم خیانت زن به همسر

هنگامی که خیانت زن به شوهرش مشهود و اثبات گردد، همسر وی می تواند در خصوص ادامه زندگی تصمیم بگیرد. همچنین به موجب ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی زوج می تواند در این شرایط در خواست طلاق بدهد. و چنانچه حق طلاق در اختیار زن باشد اگر خیانت زوجه اثبات گردد، این حق از زوجه سلب خواهد شد.

البته در صورتی که زوج نتواند خیانت زوجه خود را اثبات نماید، زوجه می تواند علیه همسر خود اعاده حیثیت کرده و برای جبران ضرر های معنوی و مادی شکایت تنظیم کند. ضمنا حکم شرعی در مورد خیانت زن به همسر در صورتی که چهار شاهد عادل وجود نداشت‌، این گونه بیان شده است:

«و الَّذین‌َ یَرمون‌َ اَزوَجَهُم ولَم یَکُن لَهُم شُهَدأُ اِلاّ اَنفُسُهُم فَشَهـَدَه‌ُ اَحَدِهِم اَربَع‌ُ شَهـَدَت‌ٍ بِاللّه‌ِ اِنَّه‌ُ لَمِن‌َ الصّـَدِقین. و الخـَمِسَه‌ُ اَن‌َّ لَعنَت‌َ اللّه‌ِ عَلَیه‌ِ اِن کان‌َ مِن‌َ الکـَذِبین‌» (نور، ۶ و ۷)؛

 «کسانی که همسران خود را متهم [به عمل منافی عفت می‌کنند] و گواهانی جز خودشان ندارند، هر یک از آنان باید چهار مرتبه به نام خدا شهادت دهند که از راست گویان است؛ و در پنجمین بار بگوید: لعنت خدا بر او باد اگر از دروغ گویان با شد.»

حکم شرعی بعدی در مورد خیانت زن به همسر این است که زوجه بعد از خیانت به زوج حرام می شود و این طور بیان شده که:

پس از این پنج شهادت مرد، زن می‌تواند این اتهام را با پنج شهادت دیگر از خود نفی نماید. این شهادت‌ها در محکمه عدل و در حضور قاضی انجام می‌گیرد، که در اصطلاح فقه به آن “لعان‌” گفته می‌شود. در صورتی که مرد و زن در حضور قاضی این شهادت‌ها را اجرا کنند، زن و مرد بدون نیاز به صیغه طلاق فوراً از هم جدا می‌شوند. زن برای همیشه بر مرد حرام می‌شود و ازدواج مجدد میان آن دو امکان ندارد.

حکم خیانت مرد به زن

در قانون چیزی تحت عنوان حکم خیانت مرد به زن مطرح نشده است و این مسئله فقط در صورتی قابل پیگیری بوده که علقه زوجیت انجام نشده باشد که شامل رابطه نامشروع است. در ضمن این موارد جزو جرائمی است که حتی اگر شاکی شکایتش را پس بگیرد یا شاکی خصوصی نداشته باشد، به مجازات محکوم خواهد شد.

سخن پایانی

به طور کلی خیانت چه از سوی مرد و چه از سوی زن کاری ناپسند و قبیح است و سبب فروپاشی بنیان خانواده خواهد شد. در بیشتری از موارد افراد دارای فرزند می باشند و این باعث شده که فرزند یا فرزندان آن ها از لحاظ روحی آسیب های جدی ببینند.   در خاتمه برای آشنایی با حکم شرعی تغییر جنسیت  و حکم شرعی فروش موی سر روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

برچسب :

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا