بارداریبرنامه غذاییتغذیه مناسب زن زائوتغذیه مناسب زنان شیردهرژیم و تغذیهزنان شیردهسلامتغذای زنان زائو

7 غذای مفید پس از زایمان – سلامت

[ad_1]

7 غذای مفید پس از زایمان

برنامه غذای مادری که از نوزاد نورسیده پذیرایی می کند، باید خاص و ویژه باشد. به این دلیل که اولا مصرف برخی خوراکیها آثار مثبتی در رشد جسمی و ذهنی نوزاد دارد و دوم این که خوردن بعضی از غذاها برای کوچولو خطرناک است، بنابراین تا سن ۶ ماهگی که نوزاد از شیره جان مادر می نوشد، باید غذای باکیفیتی نوش جان کند. خوراکی های زیادی را می توان به عنوان غذای خوب و بد برای مادری که به فرزندش شیر می دهد فهرست کرد که اینجا فعلا به هفت نوع آن اشاره می کنیم. این بار به همین دلیل سفره مادر و کودک را هم یک جا بررسی می کنیم. با بخش سلامت سایت تفریحی جیران همراه باشید تا با 7 غذای مفید پس از زایمان آشنا شوید.

7 غذای مفید پس از زایمان
7 غذای مفید پس از زایمان

ماهی سالمون

اگرچه برخی، مصرف ماهی را عاملی برای ایجاد حساسیت غذایی در کودک می دانند، اما مصرف برخی از انواع ماهی ها مانند ماهی سالمون اثر حساسیت زای کمتری دارد، بنابراین مصرف آن مانعی برای مادر و البته کودک ندارد. این ماهی جزو ماهی های چرب است؛ بنابراین مصرف آن باعث تامین نوعی اسید چرب به نام DHA است. این اسید چرب به طور مستقیم روی رشد و تکامل سیستم عصبی و ایمنی نوزاد اثر دارد. به همین دلیل کمبود این اسید چرب باعث ایجاد نقص در تکمیل سیستم ایمنی و عصبی می شود.

  • راه حل- میزان مجاز: براساس نظر سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، میزان مصرف هفتگی ماهی سالمون برای زنان در دوران بارداری و دوره شیردهی برابر با ۲ وعده است. دلیل آن نیز کنترل احتمالی انتقال جیوه به بدن مادر است.

میزان جیوه موجود در این نوع ماهی بسیار کم است، اما انواع دیگری مانند ماکرل یا قزل آلای رنگین کمان ممکن است میزان جیوه بیشتری داشته باشند. بنابراین سایر ماهی ها باید حداکثر یک بار در هفته استفاده شود.


موارد پیشنهادی


لبنیات کم چرب

بهترین زمان مصرف انواع لبنیات کم چرب صبح است. شیر، پنیر و دیگر محصولات لبنی باید در برنامه غذایی مادر قرار گیرد. مصرف این خوراکی ها ضمن تامین آب مورد نیاز بدن مادر و کودک، نیاز بدن به کلسیم، فسفر و پروتئین را نیز مرتفع می کند. علاوه بر این که مصرف لبنیات تا حدی نیاز بدن نوزاد را به چربی تامین می کند. دریافت میزان کافی لبنیات نیاز بدن مادر و جنین به ویتامینهای B و D را نیز فراهم می کند.

  • راه حل- میزان مجاز: مصرف روزانه تا ۳ لیوان شیر ضروری است. به نکته بهتر است از پنیر کم چرب و باشوری بسیار کم استفاده کنید. به این دلیل که مشکل افزایش فشار در مادر ایجاد نشود.

گوشت قرمز کم چرب

یکی از مهم ترین منابع تامین آهن و پروتئین، گوشت قرمز است. کم خونی یکی از دلایل بی حوصلگی و کاهش آستانه تحمل مادر است. علاوه بر این که این مشکل باعث کاهش سطح انرژی می شود. از طرفی مصرف گوشت قرمز میزان ویتامین B۱۲ مورد نیاز بدن مادر و جنین را نیز فراهم می کند.

  • نکته بهترین میزان مصرف: حداقل ۳ بار در هفته از انواع کم چرب گوشت قرمز

 

چند نکته طلایی

به حساسیت ها توجه کنید. ممکن است مصرف برخی خوراکی ها برای مادر مشکل ساز نباشد، اما پس از خوردن آنها واکنش های حساسیتی در نوزاد دیده شود. به طور مثال ممکن است پس از خوردن ماهی، حساسیت غذایی در کودک بروز کند. در بعضی موارد نیز ممکن است واکنش حساسیتی دیده نشود اما بدن کودک نسبت به آن واکنش خاصی نشان دهد. مثلا بعد از خوردن گیلاس و آلبالو طالبی و کودکی دچار اسهال شود. بنابراین با این نکته ها دقت کنید.

 

حبوبات

این گروه از خوراکیها یعنی همان نخود و لوبیای خودمان، کمی بیشتر از کمی، نفخ آور هستند، اما به دلیل ویژگی های تغذیه ای شان مصرف آنها را نباید از برنامه غذایی مادر و نوزاد حذف کرد. لوبیا قرمز یکی از مهم ترین منابع حاوی آهن است. علاوه بر این، این گروه از خوراکی ها حاوی فیبر هستند که مصرف آنها باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش مادر می شود. حبوبات از بهترین منابع پروتئین گیاهی هستند.

  • بهترین میزان مصرف: ۳ بار در هفته
  • نکته : برای از بین بردن نفخ موجود در این خوراکیها بهتر است آنها را ۲۴ ساعت قبل از مصرف خیس کرده و آب آن را خالی کنید.

آلبالو و گیلاس

این گروه به طور خاص حاوی انواع آنتی اکسیدان ها هستند. به همین دلیل مصرف آنها باعث حفظ س لامت و افزایش عملکرد سیستم ایمنی مادر و نوزاد می شود. این خوراکیها حاوی ویتامین و املاح معدنی هستند. از طرفی مصرف آنها، نیاز بدن به هیدرات کربن طبیعی را نیز بر طرف می کند. آب موجود در این میوه ها نیز نیاز بدن مادر و جنین را به آب برآورده می کند.

  • نکته بهترین میزان مصرف: روزانه تا ۲۰ عدد

 

برنج قهوه ای

مصرف برنج قهوه ای در کشور ما چندان رسم نیست، اما کم کم باید رسم شود. به این دلیل که این نوع برنج حاوی فیبر است. از طرفی مصرف آن نیاز بدن به هیدرات کربن را نیز برطرف می کند. این نوع برنج منبع بسیار خوب دریافت انرژی است.

  •  نکته بهترین میزان مصرف: یک روز در میان، به اندازه یک زیردستی

 

تخم مرغ

همه، این خوراکی را به عنوان غذای کامل می دانند. دلیلش هم واضح است؛ هر عدد تخم مرغ حاوی ۷۰ کیلو کالری انرژی است. علاوه بر این که منبعی غنی از پروتئین است. این خوراکی خوشمزه حاوی ویتامین D است، بنابراین مصرف آن باعث حفظ سلامت و استحکام دندان های اسکلت استخوانی مادر و سپس نوزاد می شود. در واقع نوزاد باید از نظر غذایی به شکلی تغذیه شود که ساختار استخوانی او غنی باشد و دندان های شیری و اسکلت استخوانی اش به شکل مناسبی رشد کند. از طرفی مصرف تخم مرغ نیاز بدن به پروتئین را تامین می کند. بهترین شکل مصرف آن به صورت پخته و در وعده صبحانه یا همراه سالاد است.

  • نکنه بهترین میزان مصرف: یک روز در میان

 

نکته

بوی شیر: برخی خوراکی ها باعث تغییر بوی شیر مادر می شوند که یکی از دلایل مهمی که ممکن است مانع شیر خوردن نوزاد شود؛ تغییر عطر و طعم شیر است. بنابراین به این مساله نیز توجه کنید؛ به این که چه می خورید و کودک پس از خوردن شیر شما چه واکنشی نشان می دهد؟


بیشتر بخوانید: ورزش یوگا در بارداری


[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا